Finnes det en riktig måte å sminke seg på?

Det korte svaret på dette er nok nei, det er ingen «riktig» måte å sminke seg på. Det er ingenting i veien med å sminke seg akkurat slik man vil, og slik man føler det akkurat den dagen. Faktisk er det noe som er oppmuntret, slik at man kan stå litt ut i mengden og ikke se helt lik ut som alle andre. Hvorvidt du bruker normal sminke eller ei er opp til deg, men hvorfor ikke ta noen sjanser? 

Om ingen hadde tatt sjanser i ny og ne når det kommer til sminke så ville vi alle sett helt like ut. Og det er jo ikke verdens beste greie, for det blir fort litt kjedelig. Så er det klart, om du er ute etter en spesifikk look, om du for eksempel vil ha modellsminke på deg, så er det en «riktig» måte å gjøre det på. For det er noe som til en viss grad følger en mal. Litt på samme måte som at de som liker goth ofte sminker seg på samme måte. For det er sminke det også, selv om noen liker å si det motsatte.

Avhengig på hva slags look man vil ha så er det naturlig nok visse prinsipper man må gå etter, og for å få den vanlige stilen som de aller fleste bruker, så er det jo normal sminke sånn sett. Men man står definitivt fri til å velge og vrake alt ettersom man selv vil. Det er klart, om du drar den helt ut, så er det lett å få deg selv til å virke litt gæren, og det er kanskje ikke det du er ute etter?

Få hjelp om du trenger

Selv om kvinner, og stadig flere menn, bruker sminke fra tidlig alder, så er det ikke sånn at man automatisk blir ekspert i det. Det er lett å sette seg fast i en slags rutine, og det er kanskje også noe man ikke en gang legger merke til som sådan. Liker du sminken og generelt hvordan du ser ut så er det ingenting i veien med det. Men om du føler det kanskje er på tide med en forandring så kan det hende at du ikke helt vet hva du skal gjøre.

Det finnes det dog heldigvis hjelp til, både når det kommer til hva slags sminke du bør kjøpe, og hvordan du foretar påføringen av sminken. Hjelp steg for steg er noe som mange benytter seg av, helt til man selv er sikker på at man vet hva man driver med. Det er alltid gøy å oppdage noe nytt, som også kanskje kan gjøre et inntrykk på de du treffer hver dag. 

Vi skal love deg det at når du bruker ny sminke, eller sminker deg på en litt annerledes måte, så er det noe som kommer til å bli lagtmerke til. Så ta en sjanse, noe du kan gjøre selv med normal sminke! Man skal jo ha det litt gøy.

Scroll to top